Vier Ajacieden uitgeschakeld met Oranje onder 19

Het is over en uit voor Mirani en zijn teamgenoten.© Pro Shots

Het is Oranje onder 19 niet gelukt om de halve finales te bereiken van het EK. De ploeg van Aron Winter speelde met 1-1 gelijk tegen Spanje onder 19 en dat is onvoldoende om de schifting te overleven.

Oranje onder 19 wist vooraf dat slechts een overwinning zou volstaan voor een plek in de volgende ronde. Het kwartet ploegen stond na twee wedstrijden op drie punten, maar het doelsaldo van de Oranjehemden betekende een voorlopige derde plaats.

Dat mindere doelsaldo was uiteindelijk van doorslaggevend belang. De avond in Veria begon slecht met een eigen doelpunt van Damon Mirani. De Ajacied gleed de bal na acht minuten uit een voorzet in zijn eigen doel en dat maakt de opdracht er niet gemakkelijker op.

Samen met zijn mede-Ajacieden Leeroy Owusu, Terry Lartey Sanniez en 'Appie' Nouri trachtte Mirani de schade ongedaan te maken, maar dat lukte niet. Oranje onder 19 kwam in de tweede helft weliswaar langszij dankzij Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen), maar echt grote kansen dienden zich na de gelijkmaker niet meer aan.