Ajax verliest rechtszaak tegen Arveladze

Bron: ajaxfanzone.nl

Shota Arveladze heeft de rechtszaak gewonnen die Ajax tegen hem had aangespannen. De Georgiër kwam in 1997 naar de Eredivisie waarna Ajax miljoenen overmaakte naar Arveladzes oude club Dinamo Tblisi.

De belastingdienst was echter van mening dat er betalingen hadden plaatsgevonden aan Arveladze die onder het nettoloon vielen waardoor er nog belasting over moest worden betaald. Ajax kreeg hierop een naheffing van 1,2 miljoen wat het tot op de dag van vandaag wilde verhalen op de oud-Ajacied.

De rechtbank oordeelde maandag anders en heeft besloten dat Ajax geen recht had op een vergoeding en moet daardoor de gemaakte proceskosten van Arveladze betalen. Rob Cohen, oud zaakwaarnemer van Arveladze, reageerde opgelucht en trok tevens fel van leer tegenover de Ajax-directie. ‘Als Ajax denkt dat het om brutoloon ging, dan zijn zij verplicht om de Belastingdienst te betalen want de werkgever is dan verantwoordelijk. Ze moeten daar eens in de spiegel kijken want ze hebben twaalf miljoen opgestreken toen Shota naar Glasgow Rangers ging’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/05/11/ajax-verliest-rechtszaak-tegen-arveladze/

Gegevens