Ødegaard laat Ajax links liggen en kiest voor Real Madrid

Bron: www.ajaxlife.nl

Geen Ødegaard op het Harvard van de jeugdopleidingen.© Adidas

Ajax profileert zichzelf als de club met de beste jeugd van Europa. Toch gaat uitgerekend een van de grootste Europese talenten aan de neus van Ajax voorbij. Martin Ødegaard (16) heeft zijn keuze gemaakt en gaat liever naar Real Madrid.

Real Madrid heeft de transfer van Ødegaard inmiddels bevestigd. Daarmee komt een einde aan een lange stroom berichten. Het ene na het andere geruchtje werd uitgemolken, waardoor de Noor zo'n beetje iedere dag aan een nieuwe club werd gelinkt.

Dat ging natuurlijk helemaal nergens over, maar scoren deed het wel. Het bericht dat Ødegaard ook bij Ajax zou gaan meetrainen, berustte wel degelijk op waarheid. Punt is dat de middenvelder van Strömsgodset IF zich later afmeldde, omdat de vette worst die Real Madrid hem voorhield wel erg lekker smaakte.

André Bergdølmo was een van de kopstukken die Ødegaard een overgang naar Ajax adviseerde, maar het talent zelf koos anders. Bergdølmo wees op de uitstekende status die Ajax heeft als het aankomt op talenten. Dit advies werd in de wind geslagen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16900