Jong Ajax pakt punt in Maastrichtse modderpoel

Doelman Groothuizen verving Alblas, die Leeuwenburg weer verving.© ProShots

Geen overwinning voor Jong Ajax, op bezoek bij MVV. In de modderpoel van Maastricht bleef het bij een 2-2 gelijkspel. Daarmee blijft Jong Ajax voor de zesde wedstrijd op een rij ongeslagen, en staat de ploeg van Ulderink en Stam keurig achtste op de ranglijst.

Jong Ajax kwam al heel rap op voorsprong, toen verdediger Damian van Bruggen er als de kippen bij was om een rebound binnen te tikken. In de twintig minuten die daar op volgden was Jong Ajax de bovenliggende partij.

Vlak voor rust wist MVV langszij te komen. De ploeg speelde al een poosje wat aanvallender en opportunistischer, en dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Sven Braken zag zijn schot getoucheerd door Kenny Tete, waardoor de bal over doelman Groothuizen zweefde. Nog vlakker voor rust kreeg Jong Ajax via Queensy Menig de kans om alsnog op voorsprong te komen, maar de aanvaller schoot de verkregen strafschop zwak in. Mis.