De Boer constateert gebrek aan slimheid en gogme bij Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax mist in de CL ook gogme en slimheid.© Proshots

Oprollen. Dat was de opdracht waarmee Frank de Boer zijn spelers het veld instuurde op Urk. De teller bleef tegen de amateurs steken bij 0-4. En dat valt toch een beetje tegen. De trainer houdt het op een gebrek aan gogme en slimheid.

De Boer merkt op dat SV Urk in het eerste halfuur als de brandweer ging, maar plaatst daarbij ook de kanttekening dat Lucky Ajax wel raad had geweten met zulk enthousiast spel. “Het is puur en alleen jeugdigheid,” aldus de kampioenenmaker tegenover een groepje journalisten.

“Als ik hier vanavond met Lucky Ajax had gespeeld, laten we zo'n team lekker uitrazen. Niet dat we zouden winnen, aangezien die jongens van Urk stukken fitter zijn, maar we laten ze wel lopen door driehoekjes te maken.”

Als de trainer van Ajax zelfs na een potje tegen amateurs, die in hun competitie het rechterrijtje bevolken, zijn beklag doet over jeugdigheid, gaat er dan niet iets mis bij een club die Europese ambites heeft? “Hoe bedoel je,” klinkt het uit de mond van De Boer. “Ik had dat op mijn negentiende ook nog niet.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16433

Gegevens

Onderwerpen: Jeugd, Kampioen, Lucky Ajax, Trainer
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Frank de Boer