Verdedigers van Oranje — Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Daley Blind

Bron: www.nieuwslog.nl

Tijdens het WK voetbal 2014 speelt Oranje met vijf verdedigers. Het 5-3-2 systeem is een formatie die we eerder dit seizoen al tegenkwamen bij Feyenoord, maar nu lijkt Van Gaal het tijdens het WK ook zeker te gaan toepassen. Een belangrijke taak lijkt weggelegd te zijn voor de backs in het team. Wat mogen we van onze Nederlandse verdedigers verwachten tijdens het WK?

Het ziet er naar uit dat de vijf mannen achterin al bekend zijn. In het centrum zullen Bruno Martins Indi, Ron Vlaar en Stefan de Vrij spelen. Deze drie centrumverdedigers worden geflankeerd door Daryl Janmaat op rechts en waarschijnlijk Daley Blind op links. Verwacht werd eerst dat Patrick van Aanholt hier zou uitkomen, maar bondscoach Louis van Gaal heeft besloten de verdediger thuis te laten. Op links lijkt Terence Kongolo de back-up, terwijl Paul Verhaegh dit voor de rechterkant is. Joël Veltman is reserve speler voor in het centrum, waar Terence Kongolo overigens ook uit de voeten kan.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1236584-verdedigers-van-oranje-janmaat-de-vrij-vlaar-martins-indi-blind/