‘Alderweireld kan streep zetten door Spartak’

Bron: ajax1.nl

Het lijkt erop dat Toby Alderweireld een transfer naar Spartak Moskou uit zijn hoofd kan zetten. Onlangs werd bekend dat de Russen een bod van zeven miljoen euro zou hebben gedaan op de Belg, maar volgens trainer Valery Karpin is dit allemaal niet waar.

“Ik kan hier heel duidelijk over zijn: wij zijn niet in deze speler geïnteresseerd. Bovendien is hij geen centrumverdediger, maar een back”, zegt de oefenmeester in Sport-Express. Een bijzondere uitspraak van Karpin. Het lijkt erop dat de trainer meer naar wedstrijden van België heeft gekeken, dan naar Ajax. Bij het Belgische nationale elftal speelt hij vaak rechtsback, maar bij Ajax is hij al jaren een centrumverdediger.

Korte tijd geleden bevestigde Alderweireld zelf nog dat Spartak Moskou een optie was. Maar volgens Karpin heeft de Russische club de Belg geen aanbieding gedaan. Volgens verschillende Russische media heeft Spartak haar zinnen nu gezet op João Carlos van Anzhi Makhachkala. Het is onwaarschijnlijk dat Alderweireld hier lang wakker van zal liggen. De Engelse Premier League geniet de voorkeur van de 24-jarige verdediger.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alderweireld-kan-streep-zetten-door-spartak/