Driessen: “Ajax heeft voetballend meer dan AZ”

Bron: ajax1.nl

PSV - Ajax wordt gezien als één van de twee topwedstrijden die Ajax moet winnen om kampioen te worden dit jaar. De andere wedstrijd is natuurlijk die tegen AZ op 17 maart. Reden genoeg voor De Telegraaf om vooruit te blikken op deze wedstrijd. “AZ is angstgegner dit seizoen. Ze speelden 2-2 gelijk in de ArenA en AZ won dik in de halve finales van de KNVB Beker, Ajax heeft wat recht te zetten”, vertelt chef voetbal Valentijn Driessen.

“Het voordeel is dat Ajax de hele week kan trainen, ze hebben geen andere besognes. Dit kan zijn vruchten afwerpen.” Er wordt echter ook gekeken naar AZ. “Aan de andere kant, AZ heeft de punten hard nodig, want ze knokken tegen degradatie. Die kunnen dus eigenlijk ook geen punten verspelen”, geeft Driessen aan. AZ staat momenteel op de veertiende plek in de Eredivisie.

“Ik denk dat dit een hele boeiende wedstrijd wordt in Alkmaar. Normaal gesproken kan AZ zich opladen voor de wedstrijd tegen Ajax en het is aan Ajax om te laten zien dat ze daar onderuit kunnen voetballen, want voetballend heeft Ajax meer dan AZ.” AZ – Ajax wordt op zondag gespeeld en begint om 14.30.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/driessen-ajax-heeft-voetballend-meer-dan-az/