Boerrigter: “Vergeten af te maken”

Bron: ajax1.nl

Derk Boerrigter is tevreden over de manier waarop Ajax zondagmiddag in De Galgenwaard tegen FC Utrecht voetbalde. De ploeg uit Amsterdam wist net als de thuisploeg echter niet te scoren, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. “We hebben in de eerste helft fantastisch gevoetbald. We vergaten echter het belangrijkste: doelpunten maken”, aldus de aanvaller tegenover Eredivisie Live.

“We hebben veel kansen gecreëerd  maar we verzilverden ze niet. Je moet in een split-second beslissen wat je gaat doen als je een kans krijgt. De ene keer leg je hem af en de andere keer ga je zelf, vandaag te vaak de verkeerde keuze gemaakt”, aldus Boerrigter. “Als je die ballen er wel in zou schieten, ga je met 3-0 de rust in. Dan speel je in de tweede helft de wedstrijd gewoon uit.”

“We hebben goed spel op de mat gelegd vandaag en veel kansen gekregen. Maar nogmaals als je ze niet afmaakt kom je niet verder. De tweede helft was minder door het veranderde spel van Utrecht. Al denk ik niet dat we slecht gespeeld hebben na rust.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/boerrigter-vergeten-af-te-maken/