“Ik ga dood als ik vanuit Nederland moet kijken”

Bron: ajax1.nl

Darío Cvitanich is dit seizoen door Ajax verhuurd aan de Argentijnse topclub Boca Juniors. De aanvaller heeft het heel erg naar zijn zin in zijn thuisland en zou het liefst blijven bij Buenos Aires. Toch moet hij komende zomer terug naar Nederland, omdat zijn huurcontract dan afloopt. Op 30 juni moet hij zich weer in Amsterdam melden, maar dat ziet hij totaal niet zitten.

Dat laat hij weten tegenover het Argentijnse medium Olé. “Ik ga dood als ik het vanuit Nederland moet kijken, ik hoop dat ze zich van hun beste kant laten zien en een extra verlenging geven”, zegt Darío. De reden hiervoor is eigenlijk vrij simpel. Met een beetje geluk speelt zijn Boca Juniors rond die periode een thuis- en uitduel voor de finale van de Copa Libertadores, de Champions League van Zuid-Amerika.

Deze gaat hij dus missen, als hij zich eerder moet melden in Amsterdam. Bij Boca kent de Kroatische Argentijn een redelijk goed seizoen. In de 1612 minuten die hij in de competitie en Champions League speelde, scoorde hij acht keer en gaf hij twee assists. Dit seizoen werd hij wel opvallend vaak gewisseld. Maar liefst zeventien maal in 24 wedstrijden.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ik-ga-dood-als-ik-vanuit-nederland-moet-kijken/