Immers en ADO gaan vrijuit na anti-Joodse leuzen

Bron: ajax1.nl

Het Openbaar Ministerie hoeft Lex Immers en ADO Den Haag niet te vervolgen voor de anti-Joodse leuzen die hij vorig jaar maart samen met supporters scandeerde na een zege op Ajax. Volgens het gerechtshof in Den Haag zijn zulke leuzen in principe strafbaar, maar is Immers daarvoor tuchtrechtelijk al zwaar gestraft en heeft hij publiekelijk spijt betuigd. Dat meldt het ANP.

Het gerechtshof in Den Haag vindt het aannemelijk dat Immers niet de intentie had Joden te beledigen of aan te zetten tot haat tegen het Joodse volk. De middenvelder annex aanvaller van de Hofstedelingen had zich echter wel moeten realiseren dat anderen dit wel zo hadden kunnen opvatten en dat supporters zijn gedrag als sterspeler als een aanmoediging zouden kunnen zien.

Federatief Joods Nederland had de procedure bij het hof aangespannen, omdat de organisatie vond dat Immers wel moet worden vervolgd. Na de triomf tegen Ajax (3-2) op 20 maart 2011 werden in het supportershome bij het stadion antisemitische leuzen geroepen. Staand op de bar deed Immers daaraan mee.

Tekst: Voetbalzone

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/immers-en-ado-gaan-vrijuit-na-anti-joodse-leuzen/