Vrouwen en kinderen part 2

Bron: ajax1.nl

Het discriminatiebeginsel lijkt de grootste beer op de weg te vormen voor het bekerduel tussen Ajax en AZ, waarbij het de bedoeling is dat alleen vrouwen en kinderen aanwezig zijn. „De wet zegt in zijn algemeenheid, dat je geen onderscheid mag maken tussen mannen en vrouwen in de levering van goederen en diensten”, verduidelijkt Marysha Molthoff van de commissie gelijke behandeling in De Telegraaf.

“Het is natuurlijk vreemd dat er bij dat duel geen mannen naar binnen mogen omdat er één man het veld is opgestormd. In principe is het inderdaad zo dat je mannen niet mag weigeren, maar wij hebben nog geen klachten ontvangen. Desondanks hoeft er maar één te komen en wij kunnen het wettelijk onderzoeken en er vervolgens een oordeel over vellen.”

Voor het komende duel tussen Ajax en AZ is dat te kort dag. Molthoff: “Als we de normale procedure doorlopen, duurt het vijf tot zes maanden voordat we met een oordeel komen. Kijk je naar de korte termijn dan staat het eenieder vrij naar de rechter te stappen om te toetsen of dit wettelijk kan.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vrouwen-kinderen-part-2/

Gegevens