Vier spelers Cape Town op proef in Amsterdam

Bron: ajax1.nl

In januari zullen vier spelers van Ajax Cape Town op proef zijn in Amsterdam. Dit meldt de officiële website van de Zuid-Afrikaanse zusterclub van Ajax. Het betreft Khama Billiat, Thato Mokeke, George Maluleka en Nazeer Allie. Cape Town ziet deze stageweek in Amsterdam als een vervroegd kerstcadeautje voor deze vier spelers.

Billiat en Mokeke zullen eerst hun kunsten mogen vertonen in Amsterdam, daarna komen Maluleka en Allie naar Nederland. Uit deze week zal blijken of ze een nieuwe, langere stage aangeboden zullen krijgen. Voor Ajax’ assistent-coach Hennie Spijkerman zullen deze vier waarschijnlijk bekenden zijn. Hij was in 2010 technisch directeur bij de Zuid-Afrikanen.

“Dit is een geweldige kans voor onze spelers om op hoger niveau te spelen. Hier leren naar welke verwachtingen ze zullen moeten voldoen”, aldus George Comitis, beleidsbepaler van Cape Town. “Ook voor alle andere spelers bij de club is dit een deur die geopend wordt richting Amsterdam. Aan hun de taak om constant op een goed niveau te blijven spelen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vier-spelers-ajax-cape-town-op-proef-amsterdam/