Supportersverenigingen willen af van spreekkoren

Bron: ajax1.nl

De supportersverenigingen van Ajax zijn bereid mee te werken aan het uitbannen van spreekkoren over Joden tijdens voetbalwedstrijden van hun club.

Vertegenwoordigers van de verenigingen hebben dat gisteravond laten weten tijdens een overleg met burgemeester Eberhard van der Laan in de ambtswoning. Van der Laan wil af van de spreekkoren, omdat deze volgens de burgemeester kwetsend zijn en antisemitische uitlatingen uitlokken.

Bij het twee uur durende overleg op de ambtswoning waren alle betrokken organisaties aanwezig. Naast de supportersverenigingen, de club Ajax en de KNVB waren ook het Centraal Joods Overleg en de belangenorganisatie Cidi van de partij. Als deskundige op het terrein van gedragsverandering was de Groninger hoogleraar psychologie Hans van de Sande er. Concrete afspraken over een aanpak zijn niet gemaakt, wel zijn uiteenlopende suggesties gedaan om de spreek?koren uit te bannen.

”Het is een ingewikkeld fenomeen,” zegt gemeentelijk woordvoerder Bartho Boer. ”De spreekkoren bestaan al dertig jaar. Het vergt tijd om ze weer te doen verdwijnen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/supportersverenigingen-willen-af-van-spreekkoren/