“Verder kijken dan alleen het gokcircuit”

Bron: ajax1.nl

De opmerkelijke wedstrijd gisteren tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon houdt gemoederen al heel de dag bezig. Declan Hill, deskundige op het gebied van match-fixing en corruptie in de sportwereld, vindt dat de UEFA niet adequaat handelt.

“Ieder normaal denkend mens wordt achterdochtig bij het zien van deze rare uitslag”, aldus Hill op de website van Voetbal International. “Het Kroatische voetbal heeft een lange historie van corruptie. Twee jaar terug heeft de UEFA nota bene zelf naar buiten gebracht dat in de afgelopen vijf jaar met vijftig duels geknoeid zou kunnen zijn. Dan is het niet zo raar dat mensen er iets achter gaan zoeken.”

“Mensen insinueren dat clubofficials van Lyon het met deze van Zagreb op een akkoordje zouden hebben gegooid. Ik heb geen idee of dat waar is. Maar belangrijk om te weten is: dit heeft helemaal niets te maken met zaken in de gokwereld. Deze dingen staan los van elkaar.”

“Daarbij: zo gek is het niet dat de UEFA geen verdacht gokgedrag geconstateerd heeft: Lyon was sowieso al dik favoriet om het duel te winnen en bij een inzet op hen zou je hoe dan ook bijna geen geld opleveren.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/verder-kijken-dan-alleen-het-gokcircuit/