Vertonghen onder de indruk van Lyon

Bron: ajax1.nl

Lichtelijk teleurgesteld stapte Jan Vertonghen gisterenavond van het veld. Hoewel op meer werd gehoopt kon Ajax tegen Olympique Lyon geen potten breken en werd de wedstrijd zonder doelpunten afgesloten.

“We hadden te vaak foutieve passes en maakten de verkeerde keuzes. Hiermee hielpen wij hen in de wedstrijd. Zulke dingen mogen op dit niveau eigenlijk niet gebeuren en dat moet dan ook stukken beter”, meldde de aanvoerder van de Amsterdammers aan de camera’s van de NOS.

De Belgische verdediger was wel onder de indruk van de Franse opponent. “Het is echt een uitgekookte ploeg. Ze wachtten constant op een fout van onze kant om dan vervolgens toe te slaan. Gelukkig hebben we geen tegendoelpunt gekregen, maar het is duidelijk dat zij gewoon een stuk beter zijn dan de ploegen uit de Eredivisie.”

Toch ziet de Ajacied nog kansen in de uitwedstrijd tegen Lyon. “We hadden zestig procent balbezit en ik heb een aantal kansen van Micky gezien. We hadden gewoon een keer moeten scoren. Maar ach, nu moeten we daar maar winnen”, zo besluit Vertonghen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vertonghen-onder-de-indruk-van-lyon/