‘Van Basten wil hertelling bij Sporting Lissabon’

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Bruno Carvalho legt zich niet neer bij de uitslag van de presidentsverkiezingen bij Sporting Portugal. De man die Marco van Basten als trainer had willen aanstellen, verloor zaterdag nipt van Godinho Lopes, maar heeft zijn twijfels over de gang van zaken.

“We willen nagaan of alle regels zijn gerespecteerd”, zegt Carvalho tegenover het Portugese voetbalbladA Bola. “Niet alleen ik, ook andere kandidaten hebben onregelmatigheden geconstateerd. Mogelijk moeten we nieuwe verkiezingen uitschrijven.”

Carvalho kreeg 340 stemmen minder dan Lopes. Wil hij kans maken op een hertelling, dan zal hij naar de burgerrechter moeten stappen. De reglementen van de club voorzien daar niet in. Lopes kan volgens de statuten meteen aan de slag. Hij heeft de supportersDomingos Paciencia beloofd als nieuwe coach. Hij heeft momenteel succes met Sporting Braga.

Van Basten wacht rustig af. “Voor ons is het met deze uitslag klaar”, zegt zijn zaakwaarnemer Perry Overeem in het AD. “Maar mocht er een hertelling komen of een nieuwe verkiezing, dan verandert de situatie misschien weer. Wij gaan daar niet verder niet over, we horen het wel.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113919/_Van_Basten_wil_hertelling_bij_Sporting_Lissabon_.html