Alderweireld: "Ik moet meedogenlozer zijn"

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Toby Alderweireld is bij Ajax zijn basisplaats voorlopig kwijt. De verdediger weet waar de schoen wringt. "Ik moet soms wat meedogenlozer zijn", zegt de Belg op de website van de Amsterdammers.

"Dat betekent niet dat ik een vuile speler wil worden, maar het mag af en toe wel iets harder op de bal", vervolgt Alderweireld. "Ik kan niet alles heel mooi oplossen." Die wil is echter geen toeval. "Hard verdedigen zat nooit in een verdediger van Ajax. Dat komt vooral omdat je in de jeugd zelden in die situatie kwam. Je hebt in de jeugd van Ajax altijd de bal. Dat is niet alleen het voordeel, maar ook juist het probleem van Ajax."

Alderweireld is boos en teleurgesteld, maar gaat niet bij de pakken neer zitten. "Je hoeft het niet altijd met de trainer eens te zijn, maar je moet het wel accepteren. Ik word hier ook hard van. Verder gun ik het André en Oleguer ook wel, maar het liefst speel ik natuurlijk zelf."

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113081/Alderweireld___Ik_moet_meedogenlozer_zijn_.html

Gegevens