Ajax krijgt boete van UEFA om discriminatie

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft van de UEFA een boete gekregen van 25.000 euro. Dat meldt Ajax op haar officiële website. De tekst ‘Fenian Bastards’ ging de Europese voetbalbond te ver. Men schaart het onder de noemer ‘discriminatie’, iets waar de UEFA fel op tegen is.

De term ‘Fenian Bastards’ was bedoeld voor de supporters van Celtic FC, die op bezoek waren in Amsterdam. Het is een denigrerende uitspraak tegenover de supporters. Het gaat over het Ierse nationalisme en vernedering tegenover (Ierse) katholieken.

Ajax wil de sanctie van 25.000 euro verhalen op de makers van het spandoek. De Amsterdammers hebben geluk met de boete, want de UEFA had ook kunnen besluiten dat bepaalde delen van de tribune ontoegankelijk zouden zijn tijdens aankomende duels.

De UEFA heeft overigens nog een onderzoek ingesteld naar Ajax. Celtic FC heeft bij de Europese bond een klacht ingediend voor ‘verstoring van de orde’ in het stadion tijdens het uitduel tegen de Schotten. Er wordt 21 november een uitspraak verwacht van de tuchtcommissie.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-krijgt-boete-van-uefa-om-discriminatie/