De Jong: “Het spel wordt vanzelf weer beter”

Bron: ajax1.nl

Ajax wist voor het eerst sinds drie wedstrijden weer te scoren en Siem de Jong vond eindelijk weer het net. Ondanks een zeer slechte partij, was de aanvoerder tevreden over de wedstrijd. “We speelden slecht, maar als je een overwinning pakt kan je dat een beetje opzij zetten. We wilden wel, maar de bal die naar voren ging, was elke keer fout”, klonk de duidelijke analyse van De Jong.

“Het was niet goed, dat weten we. We moeten hier overheen. We hadden het over in de kleedkamer: ‘We moeten wedstrijden winnen’. De eerste wedstrijden die je wint, zijn niet altijd even goed. Hopelijk kunnen we punten blijven pakken, zonder noodzakelijk goed te spelen. Het is lastig zoals het loopt. Het maakt niet uit hoe, maar we moeten knokken om de punten te pakken.”

Volgens De Jong wordt het spel vanzelf beter als je blijft winnen. “Vooral door het vertrouwen, dan ga je lekkerder voetballen. Dan vormt zich een vast team. Nu is het erg wisselvallig, niet het goede spel. Uiteindelijk krijg je de punten wel te pakken.” De focus ligt direct op komende zaterdag: “Ik ben blij dat we doorzijn, maar we moeten nu echt focussen op Vitesse.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-jong-het-spel-wordt-vanzelf-weer-beter/