Ajax-fans niet welkom in Rotterdam

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax-fans zijn voorlopig nog niet welkom in Rotterdam bij Feyenoord-Ajax. Burgemeester Ahmed Aboutaleb ziet geen reden om de supporters van de Amsterdammers weer toe te laten tijdens de Klassieker.

“Zolang er sprake is en blijft van erupties van geweld, zie ik geen reden om de maatregel in te trekken”, zegt Aboutaleb in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Vier jaar geleden besloten Aboutaleb en Job Cohen, toenmalig burgemeester van Amsterdam, in overleg met de voetbalbond dat supporters van de bezoekende club vijf jaar lang niet welkom waren bij de Klassieker. De termijn is bijna om. Eberhard van der Laan, opvolger van Cohen, liet weten dat wat hem betreft fans van Feyenoord weer welkom zijn in Amsterdam.

Aboutaleb denkt er echter anders over. “Ik wil geen spelbreker zijn, maar een deel van de achterban lijkt de boodschap niet begrepen te hebben. De afspraak was dat zij zich zouden gaan gedragen, en niet alleen in relatie tot Ajax. Ik constateer dat een aantal lieden consequent ernstig wangedrag blijft vertonen. Ik tolereer dat niet.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2013/03/ajax-fans-niet-welkom-in-rotterdam/

Gegevens