Ajax sluit trainingsweek af met 3-1 verlies tegen FC Augsburg

Ajax heeft de trainingsweek in Duitsland afgesloten met een 3-1 verlies tegen FC Augsburg. Met name voor doelman Rulli was het een slechte middag want hij speelde een negatieve hoofdrol bij alle tegengoals.

Het eerste gevaar van Ajax kwam na tien seconden spelen. Steven Bergwijn, met de aanvoerdersband om de arm, zag zijn schot geblokt worden door een Duitse verdediger. Vlak voor rust ging Rulli in de fout en schonk hij Augsburg de voorsprong door de bal door zijn handen te laten glippen. In de tweede helft kwam Ajax nog op gelijke hoogte uit een strafschop van Brobbey. Invaller Conceição liet zich vervolgens twee keer zien en vooral zijn tweede mogelijkheid was een grote: de Portugees profiteerde van een fout achterin de Duitse achterhoede, maar vond de benen van de doelman. Vervolgens resulteerde weifelend optreden van Rulli in de 2-1. Na een diepe pass van Arne Maier verliet Rulli zijn doel, om vervolgens te beseffen dat hij niet op tijd bij de bal kon komen. Hij werd in de korte hoek geklopt door Sven Michel. Niet veel later veroorzaakte Rulli met een onhandige overtreding op Michel een penalty, die werd benut door Michel zelf.