De Jong: 'Zag er niet naar uit dat we gingen winnen'

Frenkie de Jong is opgelucht na de 3-1 zege van Ajax op PSV. 'Het zag er niet naar uit dat we gingen winnen na de rode kaart en de gelijkmaker', zegt hij voor de camera's van FOX Sports.

Ajax stond 1-0 voor toen Noussair Mazraoui tegen rood aanliep. Uit de vrije trap die volgde maakte PSV de gelijkmaker. Ajax stond in de minuten daarna met de rug tegen de muur. De Jong: 'Dan krijg je een rode kaart en wil je het compact houden, maar dan scoren ze uit de voorzet. Dat is een teleurstelling. Daarna drongen ze aan, maar gelukkig kregen we die penalty uit het niets.. Met Dusan (Tadic, red.) heb je dan een goede penaltynemer. We zijn zeker blij met de overwinning, maar we zijn er nog lang niet.'

De Jong zelf is tevreden over zijn prestaties zondagmiddag, ondanks dat hij tijdens de tweede helft niet kon voetballen zoals hij wilde. 'Eerste helft heb ik goed gespeeld, maar tijdens de tweede helft kwam ik weinig in het stuk voor. Dat is logisch na een rode kaart. Dan worden er andere dingen gevraagd, maar ik ben blij dat we als team gewonnen hebben.'