Ajax Vrouwen zakken naar derde plaats na verlies tegen PSV

Het was vrijdagavond geen beste avond voor de Ajax Vrouwen. Ze speelden tegen PSV in een rechtstreeks duel om de koppositie, maar gingen met 1-0 onderuit en zakten daardoor zelfs naar de derde plaats. ADO Den Haag staat nu tweede. Het gat tussen Ajax en PSV is nu 6 punten.

De Eindhovenaren begonnen scherp aan het duel en raakten al in de eerste minuut de lat. Toch duurde het een tijdje voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Dat was in de 38e minuut, toen Lize Kop zich verkeek op een afstandsschot. Vanity Lewerissa was vlak voor rust met een kopbal nog dichtbij de gelijkmaker, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Ajax kwam sterk uit de kleedkamer en was toen ook een paar keer dichtbij de 1-1, maar de bal wilde er niet in.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most, Akkerman, Van Es, Van der Linden; Munsterman (65. Verhoeve), Salmi (L. Bakker), Schenkel (80. E. Bakker); Lewerissa, Jansen, Van den Bighelaar.

NIEUW: Bestel nu je Ajax-telefoonhoesje!