Marokko en Ziyech kunnen vervolg op WK nu al vergeten

Bron: www.ajaxlife.nl

Ziyech weet met zijn voorzetten geen ontvanger te vinden. © Pro Shots

Het optreden van Marokko op het WK blijft beperkt tot drie duels. Ook het tweede groepsduel ging woensdag verloren en dus is een plek bij de eerste twee van groep B uitgesloten. Dit keer was het Portugal van Cristiano Ronaldo te sterk voor de ‘Atlas Leeuwen’.

De Marokkanen hadden een goed resultaat nodig, maar dit was gezien de Portugese tegenstand gemakkelijker gezegd dan gedaan. Om de kansen op een goede afloop te vergroten werd er zelfs serieus risico genomen door Nordin Amrabat gewoon op te stellen.

Amrabat liep in het eerste groepsduel, met Iran (0-1), een hersenschudding op, maar zijn meespelen werd noodzakelijk geacht. Nog afgezien van de risico’s kon je je al na vier minuten afvragen of het de moeite waard was, want toen kopte Ronaldo al raak uit een korte corner.

Ziyech probeerde Marokko vervolgens bij de hand te nemen en de ploeg creëerde ook wel enkele kansjes, maar er was veel meer voor nodig om de Portugese defensie echt zenuwachtig te maken. Meer bleef uit, Portugese nervositeit eveneens.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24213

Gegevens

Spelers: Hakim Ziyech
Onderwerpen: Doelpunt