Ron Jans adviseert Ajax: “Verkoop hem”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ron Jans denkt dat Ajax er goed aan doet om Amin Younes zo snel mogelijk van de hand te doen. De technisch manager van FC Groningen ziet Justin Kluivert uitblinken en denkt dat Younes qua productiviteit niet kan tippen aan zijn concurrent op de linksbuiten positie.

“Hij heeft zelf aangegeven dat hij liever op links dan rechts speelt. De kritiek op Younes was dat hij nooit scoorde. Tegen FC Twente was Kluivert de beste Ajacied op het veld”, zegt Jans bij Studio Voetbal. “Dus ik zou zeggen: hou Kluivert maar op links en verkoop hem.”

Jans krijgt bijval van Pierre van Hooijdonk, die ook onder de indruk is van David Neres, die tegen Willem II scoorde en een assist gaf. “Zijn cijfers liegen er niet om: acht goals en negen assists. Die actie bij de goal van Dolberg, hij liet er eentje tegen het reclamebord aanglijden. Dan is het daarna een koud kunstje voor Dolberg om te scoren. De vleugelspitsen van Ajax maakten het verschil. Dat heeft misschien iemand één keer gedaan, maar nu waren ze allebei enorm belangrijk.”

Inmiddels komt de geruchtenmolen rond Younes al op gang:

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ron-jans-adviseert-ajax-verkoop-hem/