F. de Jong: “Verzuimden om verder uit te lopen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Frenkie de Jong kijkt met gemengde gevoelens terug ADO Den Haag-Ajax. De middenvelder zag zijn team een prima eerste helft spelen, maar het vervolgens onnodig weggeven in de tweede helft. “Ja, echt een dramatisch resultaat. In de eerste helft hadden we al met 0-3 moeten voorstaan. Dat verzuimden we. En in de tweede helft voetbalden we slecht, met veel slordige ballen. De tweede ballen werden steeds vaker voor hun, dan gaat het publiek er achter staan en dan voel je die gelijkmaker eigenlijk al aankomen”, zegt hij tegen Ajax TV.

“In de tweede helft leverde ze die zelfde strijd als na rust, maar toen voetbalden wij beter. Dus dit ligt helemaal aan onszelf. In de tweede helft voetbalden we niet goed meer en dan komen ze met strijd beter in de wedstrijd.”

Over zijn spel in de eerste helft is De Jong tevreden. “In de eerste helft speelde ik wel redelijk goed, denk ik. We konden telkens de vrije man op het middenveld vinden. Ik had een paar assists kunnen hebben, als ze zouden zijn afgemaakt. Tweede helft heb ik alleen veel te weinig gebracht, vind ikzelf. Aan de bal, maar ook in de duels.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/fdejong-verzuimden-om-uit-te-lopen/

Gegevens