Van Basten fel over Ziyech: ‘Hij koos uit verontwaardiging voor Marokko’

Bron: ajaxfanzone.nl

Marco van Basten heeft zich zondag kritisch uitgelaten over de keuze van Hakim Ziyech om niet voor het Nederlands elftal te willen spelen, maar voor Marokko. Bij het programma De Tafel van Kees op FOX Sports stelde Hans Kraay jr. een kritische vraag over de rol van de technische staf van het Nederlands elftal, waar Van Basten deel van uitmaakte toen Ziyech de knoop doorhakte.

Kraay vond dat de staf van Oranje Ziyech had moeten bellen om hem te overtuigen voor Nederland te kiezen. Van Basten nam daarop fel het woord. “Wie is nu de kind van de rekening? Hij toch? Hij speelt niet eens bij Marokko. Waarom had hij niet even gewacht? Dan was hij nu international geweest van Oranje. En dan was zijn marktwaarde als international van Oranje ook veel hoger geweest.”

“Maar goed, ik weet het niet zeker. Want hij heeft gezegd dat hij met volle overtuiging voor Marokko heeft gekozen”, vervolgt de ex-bondscoach. “Dan is de discussie sowieso gesloten. Wij moeten hem selecteren, als we hem niet selecteren en hij kiest uit verontwaardiging voor Marokko. Tja…”, aldus Van Basten.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/01/15/van-basten-fel-over-ziyech-hij-koos-uit-verontwaardiging-voor-marokko/

Gegevens

Spelers: Hakim Ziyech
Onderwerpen: Nederlands Elftal
Tags: Nieuws
Trainers: Marco van Basten