Oranje kan het ook tegen Griekenland niet bolwerken...

Bron: www.ajaxlife.nl

Dit wordt zo'n beetje een standaardfoto na een interland van Oranje. © Pro Shots

Twintig aardige minuten. Dat is onvoldoende voor het Nederlands elftal. Als je slechts twintig minuten aardig speelt, wordt het zelfs moeilijk om van Griekenland te winnen. Sterker nog, het oefenduel gaat verloren. Met 1-2. De zorgen richting de WK-kwalificatie nemen weer toe.

We kunnen opmerken dat Griekenland de Europees kampioen van 2004 was, we kunnen ook opmerken dat de Grieken tijdens de laatste kwalificatiereeks grote moeite hadden met de eilanden die samen de Faeröer vormen.

Danny Blind kiest waarschijnlijk voor de nadruk op het eerste, de rest stipt liever het tweede feit aan. De bondscoach krijgt het maar niet voor elkaar om serieuze progressie te boeken met deze selectie. En daarbij is het ook nog maar de vraag hoeveel kwaliteit die groep herbergt.

Het Nederlands elftal wacht na het weekeinde een heel belangrijke wedstrijd, uit tegen Zweden. Als die ook verloren gaat, dreigt het WK 2018 al heel vroeg uit beeld te verdwijnen. Het eerste potje in de kwalificatie kan wel eens doorslaggevend zijn: voor Oranje, voor Blind, voor een generatie.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20331