Making of... reusachtige Seedorf van Kamp Seedorf

Bron: www.ajaxlife.nl

Je hebt een paar zekerheden in het leven: de bal is rond, het Ajaxshirt is wit-rood-wit en Kamp Seedorf doet toffe dingen. Hetnieuwste hoogtepunt van Kamp Seedorf is het zeven meter hoge werk van de jonge Clarence Seedorf.

Nou grijpen wij graag elke gelegenheid aan om stukjes over Kamp Seedorf te tikken. Wat dit keer de aanleiding is voor dit artikel? Er is een video van de making of. Daarin is te zien hoe de gigantische Seedorf is gemaakt.

Seedorf hangt in de gratis te bezoeken Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum. Het kunstwerk is de grote versie van het werk dat eerder in de buurt van het Weesperplein te zien was. Daar werd het helaas snel verwijderd door overijverige ambtenaren.

In de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum blijft het in ieder geval tot eind volgend jaar hangen. De Schuttersgallerij bevindt zich tussen twee gebouwen in, grenzend aan het Begijnhof bij het Spui. In de Schuttersgalerij is een ruimte selectie typisch Amsterdamse (groeps)portretten te zien van de Gouden Eeuw tot aan nu.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18928

Gegevens

Spelers: Clarence Seedorf
Onderwerpen: Selectie
Clubs: AFC Ajax