[Analyse] Voorronde CL, kansen en mogelijke tegenstanders van Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Met het oog op de voorrondes van de Champions League blikt AjaxTotaal alvast vooruit op mogelijke tegenstanders, kansen en beschermde status.Ajax zal instromen in de derde voorronde van het kwalificatietoernooi en heeft daarin een beschermde status. Spannend wordt het nog of Ajax daar ook de ronde daaropvolgend  kan rekenen. Alles hangt daarvoor af van de laatste speeldag op de Italiaanse velden. Met de kraker Napoli – Lazio dit weekend op het programma moeten we als Ajacieden duimen dat de Romeinen niet kopje onder gaan in Campanië. Theoretisch gezien kan er ook nog hulp uit Oekraïne komen waar Shakhtar geen tweede mag worden. De club uit Donetsk speelt op de laatste speeldag tegen het al gedegradeerde Karpaty Lviv, die kans is dus nihil.

Tot slot is er ook al enige duidelijkheid rond de mogelijke tegenstanders van Ajax in de derde ronde. Rapid Wien, Sparta Praag, Fenerbahce en Young Boys zijn al zeker. In Griekenland is het nog spannend, daar wordt momenteel een play-off groep afgewerkt voor de tweede plaats. Het Panathinaikos van Yannis Anastasiou heeft de beste kaarten, maar oude bekende PAOK Saloniki hijgt in zijn nek.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/05/27/analyse-voorronde-cl-kansen-en-mogelijke-tegenstanders/