Ajax B1 ruim langs Schalke

Na ruim een kwartier bewezen Ché Nunnely en Malen een gouden tandem te zijn. Op voorgeven van eerstgenoemde scoorde laatstgenoemde: 1-0. Ajax kwam de rest van de eerste helft nauwelijks in de problemen. Direct na de rust verdubbelden de Amsterdammers de score. Reda Boultam scoorde vanuit een rebound, nadat een schot van Malen werd tegengehouden.

Snel hierna werd het al 3-0. Ajax speelde erg sterk en een bekeken balletje van Malen zette Ajax verdiend ruimer op voorsprong. De 4-0 hing daarna lang in de lucht. Mees de Wit, Malen én Nunnely misten alle drie mooie mogelijkheden, maar uiteindelijk scoorde De Wit alsnog de vierde treffer van het duel. Diezelfde De Wit schoot in de laatste minuut nog de bal op de paal.

Opstelling Ajax B1: De Lange; Zeefuik, Sidoel, De Ligt, Blöte; Eiting, Nunnely, Boulta; Dani de Wit, Mees de Wit, MalenWissels Ajax B1: Van der Sar, Sierhuis, Familia Castillio, Matusiwa, Oievaar, Bakboord.

Doelpunten:1-0 16' Donyell Malen2-0 31' Reda Boultam3-0 35' Donyell Malen4-0 55' Mees de Wit

(Foto: Black Bath Towel Photographers)