Jong Ajax kijkt na winstpartij weer omhoog

Muric gaat bijna altijd zelf op avontuur met de bal.© Pro Shots

Jong Ajax hoopt de competitie op de vijfde plaats te finishen. Dit doel kon worden uitgesproken na de overwinning (3-1) op Almere City FC. Een verschil van drie punten moet overbrugbaar zijn, luidt het vermoeden.

Er gebeurt over het algemeen van alles bij potjes foebele van Jong Ajax en ook maandag was er binnen een kwartier alweer twee keer gescoord. Robert Muric wilde in de zevende minuut dwars door de Almeerse defensie... En dat lukte! Even later bracht Django Warmerdam de stand op 2-0.

Het verschil in tempo was verbazingwekkend. Het leek wel alsof alles wat Jong Ajax deed, werd 'doorgespoeld', terwijl de spelers van Almere City FC in slow motion opereerden. De wedstrijd had snel beslist kunnen worden, maar na een halfuur begon het tempo van de talenten wat in te kakken.

Almere City meldde zich meer en meer in de wedstrijd en hoewel Jong Ajax echt niet met de rug tegen de muur kwam te staan, had de aansluitingstreffer zomaar een feit kunnen zijn. Gelukkig bleef die uit en tilde Jong Ajax na rust de marge naar drie. Sam Hendriks benutte een penalty.