BeNe League voor vrouwen wordt weer een eredivisie

Bron: www.ajaxlife.nl

De Ajax Vrouwen staan momenteel tweede in de BeNe League.©

Het heeft er alle schijn van dat de Ajax Vrouwen volgend seizoen weer in een nationale competitie spelen. Er wordt op dit moment gevoetbald in de BeNe League, maar de KNVB trekt de stekker er uit.

De Nederlandse clubs en de voetbalbond hebben de afgelopen maanden veelvuldig overleg gevoerd en kwamen tot de conclusie dat er financieel en sportief onvoldoende perspectief voor de Nederlandse clubs is om de BeNe League voort te zetten.

Daarmee wordt 2014-2015 het laatste seizoen van de BeNe League, die in seizoen 2012-2013 van start ging. De Nederlandse clubs gaan met de KNVB overleggen hoe het verder moet. Het was al een publiek geheim dat van de Belgische clubs alleen Standard Luik echt het niveau aankan.

Het uitgangspunt van de nieuwe eredivisie wordt om te komen tot een competitie van acht clubs, die moet bestaan uit de zeven huidige clubs plus een nieuwkomer. Dit moet slechts een tijdelijke oplossing zijn, aangezien het op termijn is gewenst door te groeien naar een competitie met twaalf clubs.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16782

Gegevens