Sterk A1 uitgeschakeld na strafschoppen

In de eerst helft leek de volgende ronde in het bekertoernooi ver weg voor de A1 van Ajax. Al na negen minuten scoorde AZ het eerste doelpunt van de avond en na 34 minuten keek de ploeg van Bryan Roy tegen een 3-0 achterstand aan. Ajax begon echter beter te spelen en nog voor rust zette James Efmorfidis de 3-1 op het scorebord.

Na rust kwam Ajax sterk uit de kleedkamer. Vier minuten na het begin van de tweede helft was daar Adham El Idrissi met de aansluitingstreffer voor Ajax. Een kwartier voor tijd scoorden de Amsterdammers nogmaals. Samet Bulut bracht Ajax met een mooie treffer op gelijke hoogte met AZ. Na negentig minuten spelen was de stand in Alkmaar nog steeds 3-3 en moesten strafschoppen de uitkomst gaan brengen in het bekerduel. Pas nadat beide ploegen acht penalty's hadden genomen viel de beslissing in het voordeel van AZ. Mauro Savastano miste als enige zijn strafschop.

Opstelling Ajax A1: Van Bladeren, Lartey, Mirani (45. Dankerlui), Bergsma, Savastano, Efmorfidis (45. Leyder), Van de Beek (45. El Azouzi), Vissers, Cerny (74. Sno), El Idrissi (68. Bulut), Dekker.