Copa Amsterdam dag 2

Cruijff en Swart waren onafgebroken aan het praten over foebele.© Copa Amsterdam

Dat was niet helemaal de bedoeling…Ajax doet niet meer mee om de prijzen op de Copa Amsterdam. Na een ruime nederlaag tegen Fluminense (1-5) en een kleine nederlaag tegen de Ajax Cape Town rest alleen nog de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats.

Ajax stond in de eerste wedstrijd van de dag al na vijf minuten met 0-2 achter. Voor rust maakte Fluminense ook nog de 0-3 en 0-4. Na rust bloedde de wedstrijd dood. Ajax maakte vier minuten voor tijd nog een eretreffer, maar kreeg nog geen minuut later de 1-5 tegen.

Door de nederlaag tegen de Brazilianen moest Ajax Amsterdam winnen van Ajax Cape Town om de halve finale te winnen. Maar dat zat er geen moment in. Cape Town maakte in de elfde minuut de 1-0 en de Amsterdammers konden daarna geen vuist maken.

Opvallend detail: Ezra Walian, normaal speler van Ajax Amsterdam, speelde mee met Cape Town. Hij gaat wel door naar de halve finale, dus er zit nog genoeg Ajax in het toernooi.