De Boer: “Komt een heel belangrijke periode aan”

Bron: ajax1.nl

Februari kan wel eens een heel belangrijke maand worden voor Ajax. Niet alleen vanwege het eigen speelschema, maar ook vanwege de wedstrijden die concurrenten moeten spelen. Zo nemen Vitesse en FC Twente – directe belagers van de Amsterdammers – het tegen elkaar op in een directe confrontatie en heeft FC Twente een aantal moeilijke duels op het programma staan. Frank de Boer beseft echter dat Ajax zelf het ook niet makkelijk gaat krijgen.

“Natuurlijk krijgen wij ook een zwaar programma, laat dat duidelijk zijn. Als je deze periode goed doorkomt kun je een gat slaan. Zo’n marge kun je maar beter hebben, want als je dan een keer een steekje laat vallen heb je een buffertje”, vertelt de oefenmeester van Ajax. ”We moeten ervan doordrongen zijn dat er een heel belangrijke periode aankomt.”

Dit begint met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen, waarin vaste keeper Jasper Cillessen gemist wordt. Daarna speelt Ajax uit tegen PEC Zwolle, om vervolgens sc Heerenveen te ontvangen in het eigen stadion. In de Eredivisie wordt aan het einde van februari nog gespeeld tegen AZ, maar tussendoor volgt ook nog het tweeluik tegen Red Bull Salzburg.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-komt-een-heel-belangrijke-periode-aan/