Philip Cocu: “Ik vond het een mooie topper”

Bron: ajax1.nl

Philip Cocu was natuurlijk een blij man na de 4-0 overwinning van zijn ploeg PSV op Ajax. “Bij de eerste goal was de grootste ontlading”, zegt hij tegen FOX Sports. Volgens Cocu beloonde PSV zichzelf met doelpunten voor het vertoonde spel.

“We begonnen de eerste dertig minuten goed, maar we wisten kansen niet om te zetten in goals. Het laatste kwartier werden we teruggedrongen door Ajax. We kregen het moeilijker, dat kwam deels door onszelf”, zegt de trainer. In de tweede helft nam PSV weer het initiatief. “We maakten een paar goed uitgespeelde goals.”

Volgens Cocu ging zijn ploeg vol voor de overwinning. “Tegen Ajax hoef je de ploeg niet te motiveren. Iedereen is superscherp, we zijn tot op de bodem gegaan. In de kleedkamer is iedereen nu kapot”, geeft Cocu aan.

De eerste helft had veel weg van een foutenfestijn. Cocu denkt te weten waar dat aan lag. “Dat heeft ook met de druk te maken. Wij zetten druk op Ajax en zij weer op ons. Je hebt dan weinig tijd om te handelen, maar beide ploegen waren wel in staat om af en toe even rust te pakken. Ik vond het een mooie topper”, besluit Cocu.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/philip-cocu-ik-vond-het-een-mooie-topper/

Gegevens