Vroege treffer doet Ajax A1 de das om: 0-1

Bron: ajax1.nl

De A1 van Ajax heeft wederom verloren van de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Waar de ploeg vorige week nog onderuit ging in de Nike Cup voor A-junioren waren de Rotterdammers nu in de competitie te sterk: 0-1. Al in de tweede minuut werd deze stand bereikt, toen Cas Knoester profiteerde van Amsterdamse fouten in de verdediging.

Alfons Groenendijk stuurde een hele jonge ploeg in het veld. Jairo Riedewald en Leeroy Owusu zijn beiden zestien jaar oud. Riedewald speelt vaker in hogere elftallen, voor Owusu was het vandaag voor de eerste keer. “Feyenoord speelde logischerwijs wat mannelijker dan wij, aangezien er bij hen ‘echte kerels’ van minimaal achttien jaar op het veld stonden. Het is uiteraard geen excuus voor de nederlaag, maar zo’n verschil merk je wel in het veld”, vertelt Groenendijk na afloop van de wedstrijd op de website van Ajax.

Door de nederlaag loopt Feyenoord A1 verder uit op de junioren van Ajax. Met 34 punten uit 17 wedstrijden staan de Rotterdammers derde. Ajax pakte 26 punten uit 17 wedstrijden en staat daarmee zesde in de competitie. PSV A1 is koploper, met 37 punten uit 18 wedstrijden.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vroege-treffer-doet-ajax-a1-de-das-om-0-1/