Alderweireld: ”Wij waren erg slordig”

Bron: ajax1.nl

Ondanks de afstraffing van AZ in eigen huis, bleef Toby Alderweireld rustig over het vertoon de spel en de wedstrijd in het algemeen tegenover Eredivisie Live. ”Ik vind dat AZ goed speelde en het was lastig om er doorheen te komen. Sommige kansen waren slordigheden van hun en dat hadden wij moeten afstraffen. Dat voetbalt lekkerder.” ”De 0-1 hadden wij beter moeten oplossen. Wij hebben 70 tot 75 minuten goed gespeeld voor hun goal, alleen de kansen niet goed benut.”

De verslaggever van Eredivisie Live benadrukte nog eens, met een aantal vragen, dat Ajax er niet goed aan heeft gedaan om met een ‘B-team’ te starten: ”Het is logisch dat als je met 6 of 7 andere spelers speelt, je niet je normale spel kan vertonen. Maar deze jongens wilden zich bewijzen en laten zien dat zij altijd in de basis horen. Dat vind ik wel positief.”

Op de vraag hoe Ajax nu verder moet, antwoordde de Belgische verdediger als volgt: ”De competitie is nu het belangrijkste en daar kunnen wij ons nu volledig op focussen. Wij gaan er alles aan doen om de landstitel te winnen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alderweireld-wij-hadden-de-kansen-moeten-benutten/