Alderweireld: “Had last van lichte buikgriep”

Bron: ajax1.nl

Ajax speelde thuis tegen PSV ver vooruit en dan ligt er een belangrijke rol weggelegd voor de defensie. Daarin speelde Toby Alderweireld, die leiding gaf aan de verdediging, een belangrijke rol, totdat hij in de 76e het veld geblesseerd moest verlaten. In de eerste helft raakte hij aanvallend uit een corner de paal.

Over zijn blessure vertelt Toby Alderweireld tegenover Eredivisie Live het volgende: “Ik had een lichte buikgriep, denk ik. Ik had het in de rust al aangegeven, maar als je jezelf niet meer honderd procent kan concentreren op situaties op het veld, dan moet je eruit gaan. Zeker bij een 2-1 voorsprong, als je dan nog een goal tegen krijgt op je eigen geweten, dan vergeef je dat jezelf nooit.”

“Zij zakten in, dat wisten we”, vertelt Alderweireld over het dominante spel van Ajax. “Dan is het zaak om goed voetbal te spelen en weinig balverlies te lijden. Als je een keer balverlies lijdt, moet je direct kort zitten. Dat is onze kracht. Ik denk dat we een hele goede eerste helft gespeeld hebben en ik denk dat wij een verdiende winnaar zijn.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alderweireld-had-last-van-lichte-buikgriep/