Sana: “Ik bevind me in een bevoorrechte positie”

Bron: ajax1.nl

Tobias Sana is dolgelukkig met het verloop van zijn voetballoopbaan. De aanvaller het Zweedse IFK Göteborg deze zomer verruilde voor Ajax beseft dat het bestaan van profvoetballer niet voor iedereen is weggelegd. De vader van Sana is afkomstig uit Burkina Faso en de Zweed met Afrikaanse achtergronden weet dat het leven ook heel anders kan lopen.

“Ik houd altijd in mijn achterhoofd dat ik in een bevoorrechte positie zit. Ik mag doen wat ik het liefste doe, voetballen, en ik krijg er nog goed voor betaald ook. Ik probeer dat ook te laten zien als ik op het veld sta. Ik wil plezier uitstralen en ben een speler die altijd iets probeert te doen met de bal,” zo vertelt de 23-jarige op de website van Ajax.

“Ik ben natuurlijk niet de grootste van het stel. Waar anderen hun fysiek in de strijd gooien, moet ik dus het gevecht aangaan met mijn hoofd. Mentaal, bedoel ik dan. Uitgaan van je eigen kwaliteiten. Wie niet groot is, moet slim zijn”, vervolgt Sana, om met de volgende woorden af te sluiten: “Ik voel me hier echt op mijn plaats en mijn prestaties bevestigen dat.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/sana-ik-bevind-me-in-een-bevoorrechte-positie/

Gegevens

Spelers: Tobias Sana
Onderwerpen: Aanvaller
Clubs: AFC Ajax