Olsen: “Eriksen moet nu niet weggaan bij Ajax”

Bron: ajax1.nl

De Deense bondscoach Morten Olsen is bijzonder kritisch over de huidige vorm van Christian Eriksen. De keuzeheer laat in de Deense media weinig heel van het Ajax-talent.

In het verloren oefenduel met Brazilië liet Eriksen een slechte indruk na. “Als ik met mijn sterkste team had kunnen spelen, had ik Christian niet opgesteld”, zei Olsen na afloop van die wedstrijd over Eriksen. Enkele dagen later gaat Olsen dieper in op de situatie rond de middenvelder.

“De status van Christian is veranderd. Er wordt meer van hem verwacht en dat is ook logisch. Christian is een speler die iets kan wat anderen niet kunnen. Maar vergeten wordt dat hij bij Ajax dit seizoen ook een dramatisch slechte periode heeft gehad”, citeert het Algemeen Dagblad de bondscoach.

Olsen raadt Eriksen aan voorlopig bij Ajax te blijven en vooral niet te verkassen. “Hij moet nu nog niet weggaan. Bij Ajax kan hij doorgroeien. Daar kan hij belangrijker worden, moet hij belangrijker gaan worden, want in het afgelopen seizoen was hij te wisselvallig.”

Tekst: Voetbalprimeur

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/olsen-eriksen-moet-nu-niet-weggaan-bij-ajax/

Gegevens