‘Het is duidelijk een amateuristische bende bij Ajax’

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Raymond Verheijen heeft opnieuw kritiek geleverd op de trainingsmethodebij Ajax. De Nederlander, die deze week ontslag nam als assistent bij Wales,stelt dat het geen toeval is dat er zoveel blessuregevallen zijn inAmsterdam.

“Het is duidelijk dat het bij Ajax momenteel een amateuristische bende is”,zo zegt Verheijen stellig tegen Ajax Life. “Bij Ajax trainen ze één of twee keerper dag. Op dit punt slaan ze bij Ajax de plank totaal mis, met alle blessuresals gevolg. Als je op zondag speelt, herstel je op maandag en ben je op dinsdagvrij, omdat spelers op de tweede dag na een wedstrijd het meest vermoeid zijn.Met dit ritme is sprake van optimaal herstel.”

“De ene keer houdt men zich hieraan bij Ajax, maar het komt ook geregeld voordat ze na een wedstrijd op zondag doodleuk op dinsdag trainen en pas op woensdagvrij zijn. Dat is vragen om problemen. Na een vrije dag moet het lichaam vanuitrust altijd eerst weer op gang komen. Bij Ajax gaan ze soms conditioneel trainenop de eerste training na een vrije dag. Dan is je lichaam dus in slaapstand. Endan heb ik het nog niet eens gehad over het maatwerk leveren per individu.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114750/_Het_is_duidelijk_een_amateuristische_bende_bij_Ajax_.html

Gegevens

Onderwerpen: Blessure, Training, Transfers
Clubs: AFC Ajax