ULTRAS VAK410: TEGEN HET MODERNE VOETBAL!

Bron: www.vak410.nl

Nooit te nimmer zal de bal van ons worden afgepakt! Het voetbal behoort aan hen die elke zondag op de tribune staat. Door weer en wind, in binnen- en buitenland. Die daar zijn kleuren verdedigt en vol trots zijn liederen zingt. Seizoen in, seizoen uit. Week in, week uit.

Constant worden wij als supporters in de maling genomen, als crimineel behandeld en uitgemolken. Het is hoog tijd dat de bal weer in ons bezit komt.

Vandaag hebben wij het balletje opgegooid. Om tot bezinnen te komen. Half 1 wedstrijden, combiregelingen, clubcards, stadionverboden, lege uitvakken, pyroverbod, betaaltelevisie, alcoholvrijbier, de UEFA, dure tickets, camera’s. Vanwaar al die serieusheid? Commerciële belangen? Fuck dat. Het enige wat moet blijven rollen in het voetbal is de lederen knikker.

Doordeweeks werken wij de ballen uit onze broek om te dure tickets te betalen. Om 90 minuten op de tribune te staan, om onze trots te zien winnen. Wij blijven strijden. Voor de club, de kleuren en onze idealen. Onze clubliefde is niet af te nemen, niet zonder consequenties. Laat het balletje maar rollen…

……

Lees het volledige artikel op http://www.vak410.nl/node/1239

Gegevens