Camera op doellijn bij WK 2014

Bron: ajax1.nl

Het WK voetbal in 2014 in Brazilië zal volgens FIFA-voorzitter Sepp Blatter in elk geval één primeur kennen. De preses van de wereldvoetbalbond kondigt in een interview in een Spaanse krant, dat dinsdag wordt gepubliceerd, de introductie van doellijntechnologie aan op het mondiale kampioenschap. Enkele uitspraken van de bejaarde Zwitser werden maandagavond al op de website van het dagblad gezet.

„Bij het WK in Brazilië in 2014 zullen we technologie inzetten om spooktreffers te voorkomen, doelpunten die ten onrechte worden toegekend”, zo werd Blatter geciteerd. „De FIFA beschikt al over twee systemen die aan al onze eisen voldoen. Ze zijn betrouwbaar en snel en simpel te bedienen. We zijn er klaar voor om deze techniek in te voeren.”

Blatter zegt dinsdag in de Duitse boulevardkrant Bild dat de IFAB, de internationale voetbalcommissie die onder meer toezicht houdt op de spelregels, zich in maart 2012 in Londen zal uitspreken over de doellijntechnologie. „Als het positieve eindoordeel binnen de IFAB is gevallen, kunnen we in het seizoen 2012-2013 al overgaan tot invoering.”

Foto: Afdb ~ Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/camera-op-doellijn-bij-wk-2014/