#Copa11 groots social-mediaspektakel

Bron: ajax1.nl

De Copa Amsterdam van afgelopen weekend werd aangekondigd als het grootste social-mediaevent ooit in het Olympisch Stadion. Deze voorspelling is uitgekomen, want alleen al de kijkers van de livestream kwamen uit maar liefst 110 landen! In totaal trok dit kanaal tussen de 20.000 en 25.000 unieke bezoekers. Zo’n 1,2 miljoen twitteraars hebben #copa11 in hun timelime zien opduiken.

Bart van Essen van Soccer ID was coördinator van het social-mediateam van de Copa Amsterdam. “De verwachtingen waren vooraf al goed, maar de resultaten van afgelopen weekend zijn nog beter dan we hadden durven hopen.” De cijfers ondersteunen deze uitspraak.

Ajax1.nlDe website Ajax1.nl maakte tijdens de Gestion Copa Amsterdam groot deel uit van het social-mediateam en verzorgde onder andere een groot deel van de filmpjes die werden gepubliceerd en was verantwoordelijk voor de live-interviews. Ajax1.nl wil de organisatie van het toernooi, SoccerID, heel erg bedanken voor de, opnieuw, succesvolle samenwerking. De vele vrijwilligers in het social-mediateam hebben samen een geweldige prestatie neergezet.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/copa11-olympisch-werd-gevolgd-110-landen/