Ajax en Twente raken het aluminium het meest

Bron: ajax1.nl

FC Twente en Ajax troffen in de voorbije 31 speelronden het vaakst het aluminium in hun competitieduels. Volgens Infostrada zijn de Enschedeërs en Amsterdammers koploper met 23 schoten en kopballen op de paal of de lat. De inmiddels vertrokken Luis Suárez is opmerkelijk genoeg nog immer de speler met de beste pogingen die terugsprongen van het aluminium.

In de eerste seizoenshelft, waarin de Uruguayaanse aanvaller ook nog eens meerdere wedstrijden ontbrak door een schorsing, raakte Suárez in totaal liefst elf maal de dwarsligger of palen van het vijandelijke doel. De overige Ajacieden baalden in totaal twaalf keer dat hun inzet niet binnen ging. Achter FC Twente en Ajax staat De Graafschap op een met PSV gedeelde derde plek; de nummers vijftien en één van Nederland raakten veertien maal paal of lat.

Achter Suárez staat Luuk de Jong als volgende speler in het ‘bijna raak-klassement’. De aanvaller van FC Twente zag zes pogingen stranden op het aluminium. Theo Janssen, Björn Vleminckx en Wesley Verhoek volgen daarna met ieder vijf stuks.

Tekst: VoetbalZone 

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-en-twente-raken-het-aluminium-het-vaakst/