“Is dit de club waar ik van heb gehouden?”

Bron: ajax1.nl

Het Ajax-hart van Shota Arveladze is gebroken. “Het lijkt of er twee Ajax’en zijn. Het Ajax waarvoor ik speelde en het Ajax van nu”, vertelt de Georgiër aan de Telegraaf. De club eist, volgens Arveladze onterecht, 350.000 euro van hem.

Rob Cohen, de belangenbehartiger van Arveladze, vindt het een schande. “Rik van den Boog heeft Arveladze nog zelfs gevraagd om assistent-trainer te worden bij Ajax, maar dan niet te durven vertellen dat er een beslaglegging boven zijn hoofd hangt. Dat moest hij nota bene van zijn vrouw horen, waar plotseling haar creditcards en pinpassen niet meer werkten. Ik heb cashgeld mee moeten nemen omdat hij anders zijn kinderen niet kon voeden.”

“Er heeft zich het nodige afgespeeld tijdens de contractonderhandelingen in 1997. De fiscus heeft een aantal betalingen van Ajax aan Arveladzes oude club Dinamo Tblisi aangemerkt als betalingen aan Shota, terwijl deze echt voor Dinamo bestemd waren. Let wel, zonder schuld te erkennen hebben Ajax en Shota destijds strafvervolging over die zaak afgekocht.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/is-dit-de-club-waar-ik-van-heb-gehouden/

Gegevens

Spelers: Shota Arveladze
Clubs: AFC Ajax
Bestuursleden: Rik van den Boog