Verslag uit Argentinië deel II

Bron: www.vak410.nl

Huracan - San Lorenzo (3-0)

Wegens maatregelen was het uitvak bij deze wedstrijd verkleind, en daarom ook al snel uitverkocht. Daarom besloot ik om een duurder kaartje te kopen voor de zogeheten platea, zoals verwacht was het geen probleem om vanaf daar naar de popular (gedeelte waar harde kern staat) te komen.

Onderweg naar het uitvak moesten de fans van San Lorenzo door 5(!) fouilleercontroles. Aangekomen bij de ingang van het vak staan de barra brava’s de opgang te blokkeren en iedereen flink op te jutten. Toen de blokkade werd opgeheven ging iedereen als beesten naar boven.

De utislagen en scheids zaten tegen, desondanks ging het uitvak meerdere malen toch flink uit zijn dak. Op tv werd gezegd dat er incidenten waren maar daar heb ik zelf niks van gemerkt. Er werd wel onderling gevochten en veel naar de Huracan fans gegooid, maar dat is hier de normaalste zaak van de wereld. Linten en drums waren verboden. Toch werden er aan het eind van de wedstrijd spandoeken opgehangen en aan beide zijden vuurwerk afgestoken. Verder laat ik de beelden voor zich spreken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vak410.nl/main/?p=6525

Gegevens

Onderwerpen: Spandoek, Vuurwerk